В Приютівській громаді відбувся семінар для педагогів та практичних психологів

  • 892

22 січня на базі Войнівської Фото без описуЗОШ відбувся семінар вчителів, асистентів та практичних психологів Олександрійського району, які надають психолого-педагогічні послуги учням з особливими освітніми потребами в інклюзивних класах.

Семінар з питання Інклюзивна освіта як освітня інновація» провела методист комунальної установи «Олександрійський районний центр із обслуговування закладів освіти» Олександрійської районної ради Кіровоградської області В.В. Груша.

Педагогічним працівникам району, присутнім на заході, директор школи С.В. Покотило спільно із заступником А.С. Павліщевою провели майстер-клас «Створення інклюзивного освітнього середовища у Войнівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів».

Особливу увагу спікери заходу приділили питанню створення інклюзивного освітнього середовища в закладах загальної середньої освіти.

В ході практичної частини семінару А.С. Павліщева разом з асистентом вчителя А.О. Овчаренко провели урок української літератури в 6 інклюзивному класі «Казка-притча «Говорюща риба»: дружба, принципи толерантного ставлення до інших, індивідуальність особистості». А вчитель початкових класів С.В. Бабка та асистент вчителя Д.О. Красношлик провели урок в інклюзивному 4-му класі «Розвиток мовлення. Розповідаю про свою Батьківщину».

Спеціалісти, які надають психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги дітям з особливими освітніми потребами продемонстрували заняття з елементами арт-терапії, вправи для розвитку координації рухів у дітей.

Учасники семінару відвідали кабінети для корекційно-розвиткової роботи, у яких проводяться індивідуальні та групові заняття з корекції порушень сенсорної та емоційно-вольової сфери. Педагоги мали змогу ознайомитися зі спеціальним обладнанням та матеріалами для впровадження в роботу казкотерапії, арт-терапії; дидактичним, наочним та роздатковим матеріалами, які відповідають сучасним та естетичним нормам.