В Приютівській громаді вшанували учасників бойових дій на території інших держав

  • 1249

Фото без опису15 лютого 2019 року в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-та річниця виведення військ з Афганістану.

Цей день назавжди увійшов в історію як знаменна дата, коли було поставлено останню крапку у кровопролитній війні в Афганістані – війні, через пекло якої пройшли тисячі бійців, гідно виконуючи свій військовий обов’язок.

Напередодні 30-ї річниці виведення військ, голова Приютівської об’єднаної територіальної громади Андрій Коломійцев разом з в.о. старости Головківського старостинського округу Тетяною Кузьменко та представниками депутатського корпусу ради вшанували пам'ять усіх, хто не повернувся з афганської війни та вручили ювілейні медалі «Честь.Мужність.Пам'ять» та нагрудні знаки воїнам-інтернаціоналістам, що проживають в селі Головківка.

Урочисті заходи «Відлуння пам’яті афганської війни», в яких взяли участь воїни-інтернаціоналісти з Приютівської громади, відбулися вчора в Олександрійському районному будинку культури. Під час дійства воїнам-афганцям вручили ювілейні нагороди, Почесні грамоти з врученням нагрудних знаків, Грамотами, Подяками райдержадміністрації та районної ради.

В навчальних закладах Приютівської ОТГ відбулися навчальні години, круглі столи та лекції присвячені Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-й річниці виведення військ з Афганістану.

Минули ті часи, але історія вічна. І хоча по-різному склалися долі колишніх афганців, але вони завжди будуть нести у своїх серцях світлий спомин про бойових побратимів, які повернулися на рідну землю. Їх ніколи й нікому не дано забути.