В Користівській школі вшанували учасників бойових дій на території інших держав

  • 780

Фото без описуНапередодні 30-ї річниці з дня виведення військ з Афганістану учні Користівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів провели тематичний захід «Афганістан - це рана, що болить», щоб вшанувати імена учасників бойових дій та пом'янути тих, хто загинув у війні, хто назавжди залишиться болем у серцях нашого народу.Н

На захід запрошено воїнів-афганців, жителів селища Приютівка Віктора Гуртового, Сергія Бердника, Андрія Загорулька, жителя села Костянтинівка Анатолія Чорного та голову Олександрійської районної спілки ветеранів війни в Афганістані Валентина Кондрескула.

Воїни-афганці поділилися зі старшокласниками своїми спогадами про ті буремні роки, звернулися до молоді із закликом бути вірними своїй Вітчизні, гідно захищати її від ворогів.

Учні школи презентували гостям літературно-музичну композицію.Лунали душевні слова про подвиг воїнів-інтернаціоналістів, слова вдячності за їхній подвиг, афганські пісні у виконанні учениці 10 класу Ірини Яковлєвої та гостя заходу Віктора Гуртового.

По завершенню зустрічі присутні вшанували пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання.

За кожним воїном-афганцем своя доля, свій життєвий подвиг, свій крок у безсмертя. У страхітливому полум'ї війни народжувались молоді солдати та командири, які з перших днів служби в Афганістані пізнали ціну життя, ціну справжньої чоловічої дружби, ціну взаємопідтримки, склали екзамен на зрілість, мужність і гідність.