Воїнів-інтернаціоналістів вшанували у Приютівській ОТГ

  • 1079

Фото без опису15 лютого 2019 року в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-та річниця виведення військ з Афганістану.

Цей день назавжди увійшов в історію як знаменна дата, коли було поставлено останню крапку у кровопролитній війні в Афганістані – війні, через пекло якої пройшли тисячі бійців, гідно виконуючи свій військовий обов’язок.

З нагоди відзначення річниці голова Приютівської об’єднаної територіальної громади Андрій Коломійцев, керуючий справами виконавчого комітету Вікторія Косяк, старости, представники депутатського корпусу ради вшанували пам'ять усіх, хто не повернувся з афганської війни, вручили ювілейні медалі «Честь.Мужність.Пам'ять» та нагрудні знаки воїнам-інтернаціоналістам, що проживають в селах Головківка, Войнівка, Протопопівка, Бутівське.

Урочисті заходи «Відлуння пам’яті афганської війни», в яких взяли участь воїни-інтернаціоналісти з Приютівської громади, відбулися також в Олександрійському районному будинку культури. Під час дійства воїнам-афганцям вручили ювілейні нагороди, Почесні грамоти з врученням нагрудних знаків, Грамотами, Подяками райдержадміністрації та районної ради.

В Користівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів пройшов тематичний захід «Афганістан - це рана, що болить», щоб вшанувати імена учасників бойових дій та пом'янути тих, хто загинув у війні, хто назавжди залишиться болем у серцях нашого народу.

На захід запрошено воїнів-афганців, жителів селища Приютівка Віктора Гуртового, Сергія Бердника, Андрія Загорулька, жителя села Костянтинівка Анатолія Чорного та голову Олександрійської районної спілки ветеранів війни в Афганістані Валентина Кондрескула.

Воїни-афганці поділилися зі старшокласниками своїми спогадами про ті буремні роки, звернулися до молоді із закликом бути вірними своїй Вітчизні, гідно захищати її від ворогів.

Учні школи презентували гостям літературно-музичну композицію. Лунали душевні слова про воїнів-інтернаціоналістів, слова вдячності за їхній подвиг, афганські пісні у виконанні учениці 10 класу Ірини Яковлєвої та гостя заходу Віктора Гуртового.

По завершенню зустрічі присутні вшанували пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання.

За кожним воїном-афганцем своя доля, свій життєвий подвиг, свій крок у безсмертя. У страхітливому полум'ї війни народжувались молоді солдати та командири, які з перших днів служби в Афганістані пізнали ціну життя, ціну справжньої чоловічої дружби, ціну взаємопідтримки та склали екзамен на зрілість, мужність і гідність.