Президент України Петро Порошенко поспілкувався з жителями Приютівської громади та проінспектував амбулаторію

  • 1863

Фото без описуСьогодні до Приютівської об’єднаної територіальної громади завітав Президент України Петро Порошенко.

Очільник держави проінспектував першу в Україні амбулаторію, збудовану в рамках президентської ініціативи «Сільська медицина». Він разом з Віце-Премєр-міністром Геннадієм Зубко, головою Кіровоградської ОДА Сергієм Кузьменком та головою Приютівської ОТГ Андрієм Коломійцевим оглянув реєстратуру, кабінети прийому.

Петро Олексійович поспілкувався з медичним персоналом та Андрієм Данилюком, лікарем, що веде прийом пацієнтів в медустанові, після чого перевірив впровадження пілотного проекту телемедицини, що реалізується на теренах Кіровоградщини.

Президент України наголосив, що найбільша програма з реформування сільської медицини здійснюється саме в Кіровоградській області. Петро Порошенко також поспілкувався з жителями Приютівської громади, за результатами якого Петро Олексійович дав відповідні доручення за зверненнями громадян.

Нагадаємо, амбулаторія, яку відкрили для пацієнтів на початку грудня 2018 року, має площу 335 м² та розрахована на 7 працівників медичного і обслуговуючого персоналу, збудували в рекордно короткий термін.

Наразі робоче місце сімейного лікаря оснащене необхідною оргтехнікою з доступом до мережі Інтернет, що дозволяє здійснювати спілкування з пацієнтами через програмне забезпечення Skype. Крім цього сімейна амбулаторія підключена до медичної інформаційної системи «Регіональна інформаційна медична система «МЕДСТАР» та обладнана телекомунікаційною системою «ТРЕДЕКС», що дозволяє передавати електрокардіограми до комунального закладу «Кіровоградський обласний кардіологічний диспансер» та Олександрійської центральної районної лікарні.

На будівництво медичного закладу з Державного бюджету було витрачено 5 мільйонів 397 тисячі гривень, поряд із цим було придбане сучасне медичне обладнання та новий автомобіль. Передбачено в амбулаторії також і службове житло для сімейного лікаря. Завдяки придбаному автотранспорту лікар зможе виїздити на виклики й до сусідніх з Протопопівкою населених пунктів. Адже обслуговуванні персоналу новозбудованої амбулаторії 2388 жителів чотирьох сіл – Протопопівки, Діброви, Березівки та Ягідного.

До відкриття нової амбулаторії сімейний лікар здійснював прийом пацієнтів у медичному закладі, який непристосований для надання якісних медичних послуг. Зокрема у приміщенні було відсутнє водопостачання, водовідведення та інші, необхідні умови.