Як громадянину проголосувати за місцем проживання, а не за місцем реєстрації

  • 750

Фото без опису31 березня 2019 року відбудуться вибори Президента України. Законодавство України дає можливість виборцям голосувати не за місцем реєстрації, а за місцем перебування у таких випадках:

– навчання,

– місце роботи,

– фактичне місце проживання (підтверджене довідкою з селищної або сільської ради)

– відрядження.

Для цього виборцям необхідно не пізніше, ніж за п’ять днів до дня голосування – тобто, до 26 березня, звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців Олександрійської районної державної адміністрації та подати заяву.

До заяви додаються документи (копії документів), які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни виборчої адреси: наприклад, довідка з навчання, місця роботи, про право власності або оренду житла, документи про робоче відрядження. У разі, якщо до заяви додаються копії документів, їх оригінали пред’являються органу ведення Реєстру для перевірки вірності цих копій.

Виборці, виборча адреса яких знаходиться на території АРК та міста Севастополя, на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, можуть не додавати до заяви документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця їх голосування.

Про тимчасову зміну місця голосування виборцю видається посвідчення, яке діє одноразово.

Чекаємо на вас у відділі ведення Державного реєстру виборців Олександрійської районної державної адміністрації щодня з понеділка по п’ятницю з 08:00 до 17:15, перерва з 12:00 до 13:00 за адресою: м. Олександрія, вул. Шевченка, 132  59, 2-поверх, тел. 7-02-27