У Приютівській громаді відсвяткували Масляну

  • 1529

Фото без описуУ суботу, 9 березня, на подвір’ї Протопопівського сільського будинку культури було велелюдно, адже цього дня тут відзначали Масляну.

Неподалік від сцени свої намети-локації розмістили представники населених пунктів громади, установ та організацій району. За приміщенням сільського будинку культури розмістився місцевий «фудкорт», де кожен охочий міг спробувати страви української кухні.

Свято відбувалося в тематичному стилі – млинці були усюди, у презентаціях наметів-локацій та у виступах виконавців. По території святкування були розміщені кілька фотозон, на фоні яких усі охочі фотографувалися.

На початку свята перед присутніми з вітальним словом виступили заступник Приютівського селищного голови Ірина Чемерис, помічник народного депутата України Анатолія Кузьменка Олена Святець, перший заступник голови Олександрійської РДА Юрій Коваль та в.о. старости Протопопівського старостинського округу Оксана Клочко.

Далі ж перед присутніми виступали колективи та сольні виконавці з населених пунктів громади. А поки на сцені тривали виступи поважне журі оглянуло презентації наметів-локацій. Що тільки не приготували вправні господині з громади – тут були млинці приготовані за різними рецептами, різнокольорові, й  навіть фігури з млинців, якими частували усіх охочих. Рішенням журі жодна «команда» господинь не залишилась без відзнаки за смачні та креативні «доробки».

Окрім усього, що було представлено в наметах, усіх охочих частували солдатською кашею та поїли теплим чаєм. 

А коли сутінки почали «спускатися на землю» відбулося символічне спалення опудала, що символізувало перемогу весни над зимою.

З впевненістю можна сказати, що свято в Протопопівці, не дивлячись на примхи погоди, вдалося.