Інноваційний підхід в проектній діяльності ОТГ: делегація з Полтавщини переймала досвід Кіровоградщини

  • 878

Фото без опису14 — 15 березня представники районних рад, об’єднаних територіальних громад Полтавської та Луганської областей з навчальним візитом відвідали Кіровоградщину, де ознайомилися з успішним досвідом щодо застосування інноваційного підходу в проектній діяльності.

Навчальний візит відбувся за сприяння Полтавського та Кіровоградського ЦРМС, створених за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

Представники Полтавської та Луганської областей розповіли про свої досягнення, напрацювання та плани на майбутнє. Також обговорили й проблеми реалізації проектів.

Делегація побувала у Приютівській ОТГ, де побачила успішно реалізовані інвестиційні проекти з залученням зовнішніх джерел фінансування та місцеві економічно-стратегічні підприємства. А саме: забезпечення жителів смт Приютівка якісною питною водою (систему очищення), поле для міні-футболу Цукрозаводського НВК, у селі Протопопівка — нову сучасну сільську амбулаторію, побудовану за програмою Президента України.

У селі Головківка учасники побували у сімейній лікарській амбулаторії, на центральному стадіоні та у навчально-виховному комплексі, де їм показали гурток із дрон-рейсінгу (за півроку на забезпечення гуртка витратили близько 600 тисяч гривень).

Від учнів, які продемонстрували свої вміння з будівництва роботів з конструктора Lego, всі були просто в захваті.

«Наша об’єднана територіальна громада знаходиться навколо міста Олександрія. Громаді лише рік. Ми пишаємось, що саме в нас відкрили першу сільську амбулаторію за програмою Президента України. До квітня маємо купити грейдер, який працюватиме у комунальному підприємстві. У найближчий час плануємо будівництво пішохідного мосту через водосховище. Хоч на сьогодні функціонує паром, який переправляє пішоходів, але міст дасть можливість людям переходити у будь-який зручний для них час, » – розповів Приютівський селищний голова Андрій Коломійцев.