У Приютівській громаді обговорили можливість створення ЦНАПу на базі селищної ради

  • 883

Фото без описуУ Приютівській об’єднаній територіальній громаді обговорили можливість створення сучасного центру надання адміністративних послуг на базі приміщення існуючої селищної ради в смт Приютівка. Це стане можливим в рамках програми «U-LEAD з Європою», яку сьогодні презентували у селищі регіональний спеціаліст Олена Ступакова.

Голова Приютівської селищної ради Андрій Коломійцев, працівники селищної ради спільно з виконуючими обов’язки старост, депутатами селищної ради, представниками Олександрійського районного управління соціального захисту населення, Олександрійського міжрайонного центру зайнятості, об’єднаного управління пенсійного фонду та представниками громадськості  ознайомились з презентацією та узгодили подальші дії щодо створення ЦНАПу з регіональними спеціалістами «U-LEAD з Європою».

Перевага сучасного центру надання адміністративних послуг полягатиме в наближенні послуг жителям громади. Усі необхідні послуги людина зможе отримати за короткий термін, не виходячи з приміщення ЦНАПу.

Зазначимо, що програма передбачає облаштування робочих місць у старостинських округах, аби мешканцям у віддалених населених пунктах громади не було потреби виїжджати до адміністративного центру громади для отримання необхідних послуг чи консультацій.  

До 1 липня 2019 року експерти Програми відвідають обрані громади для аналізу реальних потреб та спроможності громад на реалізацію проекту, після чого будуть розроблені відповідні технічні завдання для спроможних громад.