Поліцейську станцію відкриють у Протопопівці

  • 2398

Фото без описуУ Приютівській об’єднаній територіальній громаді обговорили можливість створення сучасної поліцейської станції на базі приміщення існуючої сільської ради в с. Протопопівка. Це стане можливим в рамках програми «Поліцейський офіцер громади», яку минулого тижня голові Приютівської громади Андрію Коломійцеву презентували в Головному управлінні Національної поліції в області.

Заступник Приютівського селищного голови Ірина Чемерис разом з виконуючою обов’язки старости Оксаною Клочко ознайомили очільника Олександрійського районного відділення поліції Віталія Кравцова та представників Головного управління Національної поліції в області з умовами та показали приміщення, яке планується облаштувати в майбутньому для роботи дільничних офіцерів. Крім цього були  узгоджені подальші дії щодо створення поліцейської станції в с. Протопопівка, зокрема для потреб правоохоронців було вирішено надати службовий автомобіль та два кабінети, де найближчим часом будуть проведені ремонтні роботи і встановлено відеоспостереження.

Пілотний проект передбачає роботу правоохоронців у цілковито новому форматі. Суть проекту полягає в тому, що в кожній ОТГ, зокрема й у Приютівській територіальній громаді, житимуть та працюватимуть декілька поліцейських, які опікуватимуться виключно безпекою та захистом населення громади. Оскільки представники правоохоронних органів перебуватимуть на постійному зв’язку із жителями громади, акцент буде зроблено саме на попередження та запобігання неправомірних діянь, за вчинення яких особа може бути притягнута до юридичної відповідальності.