Свято хорової музики на підтримку миру «Молитва вустами дітей»

  • 1041

Фото без описуНещодавно у м. Кропивницький за підтримки департаменту культури, туризму та культурної спадщини Кіровоградської обласної державної адміністрації, за ініціативи викладачів відділу хорового диригування Кіровоградського музичного коледжу, Кіровоградського відділення Національної музичної спілки та підтримки хорової асоціації міста Кропивницького та області відбулося Свято хорової музики на підтримку миру «Молитва вустами дітей».

Мета якого — об’єднати і залучити дітей до спільної творчості та творення прекрасного у світі хорового мистецтва, виховувати підростаюче покоління в дусі патріотизму, любові до рідної мови, національних традицій.

Участь у Святі, що розпочалося на соборній площі біля храму Благовіщення Пресвятої Богородиці твором М.В.Лисенка «Боже великий єдиний», взяло 19 дитячих хорових колективів області. Серед яких був хор Приютівської філії Новопразької дитячої музичної школи керівник О.Михайлова, концертмейстер Т.Родіонова.

Потім під звуки духового оркестру учасники Свята перемістилися до концертної зали Кіровоградського музичного коледжу, де кожен колектив представив свою програму. По закінченню концертної програми відбулося нагородження, де не було переможців і переможених всі учасники Свята отримали дипломи та солодкі подарунки. У фіналі дійства дитячі голоси знову злилися у спільній молитві за мир «Боже, великий єдиний нам Україну храни!»