Майбутнє України – щаслива родина!

  • 710

Фото без описуЩорічно, у другу неділю травня, як і в Україні, так і ще у багатьох країнах світу відзначають День матері, а 15 травня – Міжнародний День сім’ї. Цей День, один з найбільш зворушливих і теплих свят весни.

Саме цього дня в Приютівській бібліотеці-філії відбувся сімейний лабіринт: «Майбутнє України – щаслива родина», під час якого присутні діти розкривали значення сім’ї для кожного із нас, для держави, говорили про положення сім’ї в суспільстві, про сімейні цінності, пріоритети,  говорили про виховання дітей в родинах та збереження сімейних цінностей. Також розгадували ребуси та кросворди. Завідуюча бібліотеки-філії  запропонувала присутнім переглянути відео: «Притча про матір», щоб довести дітям , як потрібно цінувати сімейні стосунки, берегти один одного. В кінці лабіринту присутні прийшли до висновку, що сім’я міцна корінням та розумінням, і дехто з присутніх міг нарахувати п’ять або більше поколінь свого роду, бібліотекар підготувала зразок та запропонувала склали власне «родовідне дерево».

Коріння дерева – прадіди наші, листочки на нижніх гілках – бабуся і дідусь, на вищих тонких гілках – мама і тато, а листочки на найменших гілочках – це найменші члени родини – братики сестрички. Все це один рід, одне велике міцне дерево, яке символізує велику родину.

Завершила захід завідуюча бібліотеки-філії Наталія Солдатенко словами: «Дерева, як і ми хочуть жити. Хочуть триматися корінням за рідну землю, вростати віттям у небо, тягнутися до сонця…а може то ми, як і дерева…»