У Войнівській школі в рамках проекту Zero Waste School відбувся семінар-тренінг

  • 1232

Фото без описуСемінар-тренніг «Школа без відходів» у Войнівській школі приймав у себе учасників зі шкіл Приютівської громади (Головківського, Бутівіського НВК та Ізмайлівської, Користівської, Протопопівської ЗШ) в рамках проекту Zero Waste School покликаний через неформальне навчання поширити культуру сортування відходів у школах, підтримати місцеві громади та додати жителям сіл впевненості у своїй спроможності впливати на життя громади. Проект організовує благодійна організація Klitschko Foundation за підтримки фундації Coca-Cola.

На зустрічі був присутній голова Приютівської об’єднаної територіальної громади Андрій Коломійцев та в.о. старости Войнівського старостинського округу Михайло Ручйов, які розповіли учасникам про поводження з твердими побутовими відходами у с. Войнівка та у громаді в цілому, що вже зроблено на сьогодні і працює, що планується зробити надалі. Голова відзначив, що приємно мати у себе в громаді молодих, активних, небайдужих підлітків і учителів, та висловив сподівання, що разом ми швидше й ефективніше зможемо навести лад у себе в селах, покращивши екологічну ситуацію.

Учасники, три учні і вчитель, працювали у групах, розробляли власні міні-проекти на подолання екологічних проблем у селі, малювали дерево проблем, визначали мету та завдання, шукали спільні шляхи вирішення складної екологічної ситуації, що є сьогодні у нашій громаді. Учні войнівської школи поділилися враженнями про поїздку на навчання у Київ та розказали, як правильно сортувати відходи (папір, метал, пластик тощо), які продукти купувати, щоб залишати менше відходів та як можна повторно використовувати речі.

У вересні школи-учасниці організують Zero Waste Day у своїй громаді. Вони проведуть лекції та тренінги про екологічну культуру, зокрема, як сортувати відходи, взаємодіяти з шкільною адміністрацією та місцевою владою, налагоджувати партнерські зв’язки, планувати та реалізовувати захід. Після цього місцеві жителі за ініціативи шкіл проведуть прибирання у своїх селах.