У с. Протопопівка надають допомогу мешканцям у ліквідації наслідків негоди

  • 1230

Фото без описуСьогодні, 22 травня, в селі Протопопівка у зв’язку з інтенсивними опадами за короткий проміжок часу відбулось підтоплення житлових, господарських будівель, колодязів та доріг. Особливо постраждали людські городи по вул. Козацькій та вул. Садовій, які розташовані в низині.

Для допомоги мешканцям Протопопівського старостинського округу задіяно Місцеву пожежну команду Приютівської громади, 10 Державну пожежно-рятувальну частину м. Олександрія та комунальне підприємство «Водолій» Приютівської селищної ради.

З самого ранку на місце надзвичайної події прибув голова Приютівської об’єднаної територіальної громади Андрій Коломійцев, аби поспілкуватися з мешканцями та особисто проконтролювати ліквідацію підтоплення. За його словами, дана ситуація виникла в результаті декількох факторів, зокрема через зливу та відсутність належних водовідвідних систем з полів, які знаходяться поза межами населеного пункту. Поряд із цим існує проблема зі стічними канавами, які на сьогоднішній день не можуть в повному обсязі виконувати свою функцію. Проте одним із важливих факторів даної надзвичайної ситуації безумовно є також і діяльність людини, пов’язана із засміченням стічної канави. Задля уникнення в подальшому подібних ситуацій буде проведено аналіз щодо необхідності розширення та поглиблення стічної канави, розчистку якої здійснювали взимку поточного року.

На даний час на місці негоди ще проводяться роботи з очищення канав від гілля та сміття, відкачки води мотопомпами з колодязів та подвір’їв. Загалом до надання допомоги залучено 4 одиниці спеціалізованої техніки та 12 чоловік, з них від Державної служби України з надзвичайних ситуацій 6 чоловік особового складу.