У с. Бутівське обговорили питання застосування пестицидів та агрохімікатів

  • 839

Фото без описуВчора, 29 травня, в приміщенні Бутівського навчально-виховного комплексу відбулась зустріч голови Приютівської об’єднаної територіальної громади Андрія Коломійцева з керівниками фермерських господарств, одноосібниками та мешканцями Костянтинівського старостинського округу. Зокрема, з метою надання кваліфікованих роз’яснень щодо використання та застосування пестицидів та агрохімікатів на зустріч були запрошені: головний спеціаліст санітарної безпеки Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Михайленко, представник Державної екологічної інспекції Сергій Катанов, начальник дільничих офіцерів Ігор Бражніков та заступник начальника Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області Ігор Байбутліді.

Дана зустріч зумовлена занепокоєнням жителів Костянтинівського старостинського округу та інших населених пунктів громади. Враховуючи важливість питання та поважаючи право громадян на безпечні та комфортні умови проживання, місце проведення комунікативної зустрічі було обрано невипадково, адже саме мешканці с. Бутівське неодноразово скаржились та повідомляли Приютівську селищну раду про випадки погіршення стану здоров’я, масової загибелі бджіл та посівів на присадибних ділянках внаслідок недотримання правил застосування пестицидів.

Запрошені спеціалісти надали присутнім кваліфіковані роз’яснення, а також відповіли на актуальні питання щодо використання та застосування пестицидів та агрохімікатів. А також закликали фермерські господарства дотримуватись санітарного розриву та своєчасно попереджати мешканців про місце, терміни і час проведення обробітку пестицидами та агрохімікатами. У разі виявлення порушень правил поводження із пестицидами інформувати органи місцевого самоврядування, правоохоронні органи, Державну служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів або Державну екологічну інспекцію.