Працівники Приютівської селищної ради поповнювали свої знання з питань публічних закупівель

  • 592

Фото без описуНещодавно в Кіровоградському Центрі розвитку місцевого самоврядування за сприяння Програми «U-LEAD з Європою» відбувся дводенний семінар «Публічні закупівлі з використанням системи PROZORRO», участь у якому взяли працівники структурних підрозділів ОТГ Кіровоградщини. Зокрема, від Приютівської об’єднаної територіальної громади до м. Кропивницький вирушив спеціаліст відділу правового забезпечення ради Роман Малиновський.

Зі вступним словом на початку занять виступив директор Кіровоградського ЦРМС Олег Яременко, який розповів присутнім про актуальність даного заходу. Впродовж семінару зі слухачами працювали радник з місцевих фінансів Кіровоградського ЦРМС Олена Савченко, експерт з публічних закупівель, кандидат економічних наук Микола Силенко.

Вони висвітлили питання сучасного стану нормативно-правової бази щодо закупівель в Україні, організація діяльності тендерного комітету, уповноваженої особи (осіб), планування процедур закупівель, оскарження процедур закупівель, моніторинг і контроль у сфері публічних закупівель, гармонізація публічних закупівель із стандартами ЄС та ін. По завершенню занять, присутні разом з експертом з публічних закупівель провели спільне обговорення, підвели підсумки семінару та отримали відповіді на актуальні питання.