Ряд важливих для розвитку громади рішень було прийнято на останній сесії Приютівської селищної ради

  • 1187

Фото без описуСьогодні, 1 липня, відбулась п’ятнадцята сесія Приютівської селищної ради. До порядку денного було включено 23 проекти рішень. У результаті роботи депутатами прийнято ряд важливих для розвитку громади рішень. Розгляд питань переважно був зосереджений по трьом основним напрямкам: освіти, культури та земельних питаннях.

Щодо освітянської теми, то на попередній і черговій сесіях розглядалася процедура зміни засновника закладів освіти. З 1 липня цього року ним стає Приютівська селищна рада. Також   депутати розглянули зміну назв та затвердження нових статутів шкіл. Відповідно до нового Закону України «Про освіту», загальноосвітні школи змінили назви на заклади загальної середньої освіти, а Користівська загальноосвітня школа  І-ІІІ ступенів,  яка ще декілька років тому назад була визнана опорною та має профільні класи,  стала ліцеєм.  Всі інші заклади середньої освіти громади також чекають зміни, бо згідно нового законодавства вони можуть називатися або ліцей, або гімназія, або початкова школа. Держава у цьому питанні дає можливість визначитися засновнику до вересня 2022 року, тому Приютівською селищною радою буде створено робочу групу по напрацюванню матеріалів з даної теми.

Реорганізація закладів культури, а саме будинків культури та клубів також розглядалася на попередній та черговій сесіях. Зокрема, були прийняті рішення про створення Центру культури і дозвілля Приютівської селищної ради та його філій, оптимізовано  структуру і штат центру. Центр культури і дозвілля діятиме на базі Протопопівського сільського будинку культури. Тимчасово до проведення конкурсу обов’язки директора закладу виконуватиме Дарія Ратушняк – колишній директор Березівського сільського будинку культури.

Цього ж дня, депутати розглянули земельні питання, що стосувалися надання дозволів, затвердження технічної документації,  надання у власність, тощо.