У Приютівській громаді яскраво відзначили свято Івана Купала

  • 1231

Фото без описуПротягом 6-7 липня Приютівська об’єднана територіальна громада святкувала Івана Купала – свято, яке здавна вважається святом молоді і кохання. Приємно, що до нашого часу збереглися обряди, які дають нам можливість пишатися своєю національною самобутністю, повною мірою відчувати неперервний зв'язок поколінь і вірити, що купальське вогнище очистить від усіх хвороб та негараздів.

Головне свято громади відбулося на березі р. Інгулець в селищі Приютівка. На свято завітали не лише місцеві жителі, але й гості з сіл Протопопівки, с. Войнівки, с. Головківки та навіть міста Олександрії. Урочистий захід проводився в декілька етапів, першим із яких було відтворення народних традицій та обрядів святкування Івана Купала, після чого зі святом усіх присутніх привітав голова Приютівської громади Андрій Коломійцев та голова Олександрійської районної ради Ольга Коріненко. У другій половні дійства на глядачів чекали неймовірно яскраві виступи аматорських колективів: веселі пісні та танці, жарти та конкурси. Зокрема, організаторами проводились цікаві змагання, в яких активну участь брали діти, дорослі юнаки і дівчата, а також люди старшого покоління. Всі учасники отримали заохочувальні призи від Приютівської селищної ради.

Цього ж дня, концертні програми за участі місцевих аматорських колективів пройшли біля Піщанобрідського та Пустельниківського сільських клубів. По завершенню офіційної частини розпочалась купальська дискотека для молоді, яка тривала до пізньої ночі. Зокрема, відзначили свято купальських звичаїв та традицій у с. Ізмайлівка, де на березі р. Інгулець палили купальське вогнище, водили хороводи та плели дівочі вінки.

Закінчилось святкування 7 липня у Березівському сільському будинку культури, де на відвідувачів чекала велика концертна програма, розваги для малечі, купальське вогнище та смачна юшка.

Чудовий настрій, море вражень та емоцій глядачі та учасники отримали під час святкування Івана Купала в населених пунктах Приютівської об’єднаної територіальної громади.

В матеріалі використано фотографії з сайту www.alfoto.in.ua