У Кіровоградському ЦРМС за участі представника Приютівської громади проведено навчальний семінар

  • 692

Вчора, 16 липня, спеціалістами Кіровоградського ЦРМС спільно з керівниками громадських організацій та науковцями було проведено семінар на тему: «Розбудова інноваційного середовища в об’єднаних територіальних громадах. Світовий досвід та перспективи розвитку громад області». Участь у групових заняттях взяли представники об'єднаних територіальних громад Кіровоградської області. Зокрема, Приютівську ОТГ на семінарі представляв начальник відділу розвитку територій Приютівської селищної ради Володимир Гаморя.

В рамках семінару обговорювались питання щодо формування інноваційного середовища в ОТГ, можливості сучасних інформаційних технологій для організації управління, створення технічних студій з освітньої робототехніки для учнівської молоді громад, застосування інновацій в сільському господарстві. Варто відзначити, що на семінар був запрошений президент компанії «SafeusDrone» Квак Шон Воонг, який поділився досвідом інноваційного розвитку і прориву Кореї та планами на тісну співпрацю щодо виробництва безпілотників.

В результаті учасники семінару отримали відповіді на численні запитання, які їх цікавили, а також  домовились про більш тісну співпрацю та намітили шляхи залучення інвестицій для інноваційного розвитку територій.