Як прискорити розвиток сільських територій дізнавались представники Приютівської ОТГ

  • 766

Фото без описуПротягом 23-24 липня 2019 року начальник відділу розвитку територій Приютівської селищної ради Володимир Гаморя спільно з виконуючим обов’язки старости Костянтинівського старостинського округу Олександром Клімовим взяли участь у навчальному семінарі на тему «Розвиток сільських територій ОТГ», який проходив за підтримки Кіровоградського Центру розвитку місцевого самоврядування.

Навчальний захід направлений на формування у представників об’єднаних громад області, які опікуються питаннями розвитку територій в громаді, нових знань щодо важливості та необхідності забезпечення сталого розвитку сільських територій, які входять до складу громади. Зокрема, учасників ознайомили з діючими на сьогодні в країні державними та обласними програмами в сфері сільського розвитку та процедурами щодо отримання вищезазначених коштів.

Окрім теоретичної частини, в перший день учасники мали змогу відвідати фермерське господарство, яке є офіційним племінним репродуктором та одним з найбільших господарств в Україні, яке спеціалізується на розведенні та продажах молодняка племінних кіз Альпійської породи. Учасників ознайомили з процесом вирощування кіз та основними технологічними процесами збору молока, виготовлення сирів та з майбутніми розвитковими планами підприємства, які заплановано реалізувати в найближчі часи. Останній, другий день семінару був присвячений дорадчій діяльності в області та розвитку кооперативного руху в громадах.

 

Джерело фото: Офіційна сторінка Кіровоградського ЦРМС у Facebook