Андрій Коломійцев: «Більшість існуючих систем водопостачання на території Приютівської ОТГ потребують заміни»

  • 1228

«Водопостачання — це важлива інфраструктурна система. Якісної води з кожним роком стає все менше, і звичайно, ми велику увагу приділяємо питанню забезпечення населення громади якісною питною водою. На жаль, не в кожному населеному пункті є технічна можливість підключення до централізованого водопостачання.

На сьогоднішній день села Бутівське, Березівка та Войнівка і частково селище Приютівка підключені до каналу ОКВП «Дніпро-Кіровоград». Переважна більшість населення Приютівки забезпечена водою зі свердловини, вода з якої проходить дуже ретельну очистку. Поряд з цим, багато жителів Приютівки залишаються з неякісною питною водою і ми плануємо, що в майбутньому нам вдасться забезпечити весь населений пункт якісною питною водою.

Ситуація з водопостачанням у селі Протопопівка значно складніша, там немає якісної води і ми не маємо технічної можливості довести її до населення, адже Приютівку та Протопопівку розділяють залізничні колії. Наразі ми шукаємо можливість знайти місце з якісною водою на території Протопопівки, щоб збудувати там свердловину, хоча б для задоволення потреб дитячого садочка та школи.

Що стосується Головківки, то у цьому селі також немає централізованого водопостачання. Якщо говорити про Ізмайлівський старостинський округ, то вода там є в достатній кількості. Не можна сказати, що водопостачання є централізованим, але там розташована достатня кількість свердловин, які забезпечують населення питною водою» — розповів про стан водозабезпечення у населених пунктах громади голова Приютівської ОТГ Андрій Коломійцев.

«В той самий час, переважна більшість існуючих систем водопостачання, які сьогодні працюють на території Приютівської об’єднаної територіальної громади (окрім смт Приютівка) підлягають заміні, чим ми і плануємо зайнятись найближчим часом. А згодом, здійснити передачу цих систем на баланс комунального підприємства «Водолій» Приютівської селищної ради» — додав очільник громади.

Нагадаємо, що у с. Протопопівка вже розпочались роботи, спрямовані на безперебійне забезпечення водопостачанням амбулаторії загальної практики-сімейної медицини, збудованої в рамках програми «Сільська медицина».