У населених пунктах Приютівської громади триває місячник боротьби з карантинними організмами

  • 699

Фото без описуУ відповідності з розпорядженням т.в.о. голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Світлани Лобанової від 19.07.2019 року, в період з 22 липня по 22 серпня 2019 року на території Кіровоградської області оголошено місячник по знищенню вогнищ американського білого метелика, амброзії полинолистої та повитиці польової.

Протягом вказаного періоду в населених пунктах Приютівської об’єднаної територіальної громади проводяться заходи з локалізації та ліквідації вказаних шкідливих  карантинних організмів та інших бур’янів на території приватних земельних ділянок, підприємств, установ та організацій, прилеглих до перерахованих установ територіях. За неповний місяць працівниками комунального підприємства «Водолій» здійснено викошування карантинних рослин на площі більше 10 гектарів. Поряд із цим, спеціалістами проводяться роз’яснювальні бесіди з землевласниками та землекористувачами.

Згідно з правилами благоустрою, усі землекористувачі власними силами забезпечують утримання в належному санітарному стані території, що знаходяться у їх землекористуванні, а також прилеглі території, які розташовані між проїжджими частинами вулиць та земельними ділянками землекористувачів. У цьому питанні взаємовідносини між сусідами регулюються на основі існуючих меж, які умовно продовжуються до проїжджої частини вулиці.

На громадян, які порушують вказані правила складаються протоколи про адміністративні порушення.