Представники Приютівської громади виступили у якості тренерів в рамках проекту «Школа громадської участі – 4»

  • 810

Фото без описуВ період 30.07-01.08.2019, в рамках проекту «Школа громадської участі – 4» Інститутом соціокультурного менеджменту проведено вже четвертий етап навчання «Кращі практики розвитку громад». У заході взяли участь представники громад Кіровоградської, Київської, Полтавської, Миколаївської, Чернівецької, Луганської, Хмельницької, Львівської областей. Зокрема, від Приютівської об’єднаної територіальної громади до м. Львів вирушили провідний спеціаліст відділу розвитку території Марина Дячук, завідувачка Березівською бібліотекою-філією Анжела Зіненко та завідуюча Протопопівською бібліотекою-філією Ніни Лазаренко.

Провідний спеціаліст відділу розвитку території Марина Дячук та завідувачка Березівською бібліотекою-філією Анжела Зіненко у якості тренерів розповідали учасникам про досвід реалізації повноважень у сфері екології та благоустрою населених пунктів у Приютівській об’єднаній територіальній громаді. Вони попередньо пройшли тренінг для тренерів, тому впоратися із тренерською задачею було легко.

Поряд з цим, представники Приютівської громади спільно провели тренінгову сесію на тему «Досвід розвитку Приютівської об’єднаної громади в екологічному напрямку». Тренерки представили учасникам стратегію підсилення спроможності громади у реалізації повноважень захисту довкілля на власному досвіді, екологічні ініціативи сіл Приютівської ОТГ – прибирання навколишньої території у с. Березівка, Головківка, Протопопівка, смт. Приютівка; впорядкування хащів, створення дитячого майданчика та висадка дерев у с. Костянтинівка та Войнівка. На сесії учасники також мали можливість практично попрацювати над вирішенням питань очищення води, землі та повітря.

Попереду на учасників проекту «Школа громадської участі-4» чекає П’ята національна конференція «Соціальна анімація для розвитку культури та громад».