Працівники Приютівської селищної ради навчалися організації та проведенню земельних торгів

  • 690

Фото без описуВчора, 7 серпня, у Кіровоградському Центрі розвитку місцевого самоврядування, що створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» було проведено семінар, орієнтований на  організацію та проведення земельних торгів в об’єднаних територіальних громадах. Участь у групових заняттях взяли представники громад Кіровоградської області. Зокрема, Приютівську ОТГ на семінарі представляли юрисконсульт Роман Малиновський та землевпорядник Приютівської селищної ради Любов Агапова.

Тренінг проводив Роман Романко, експерт з питань просторового планування Програми «U-LEAD з Європою» і Денис Абрамов, радник з питань регіонального розвитку Кіровоградського Центру розвитку місцевого самоврядування. Під час навчання учасники отримали відповіді на питання: що таке торги взагалі, їх види, переваги та недоліки, мали змогу дізнатися про механізм формування переліків земельних ділянок, які громади готують до продажу.

За результатами семінару деякі громади, що прийняли участь у навчанні, виявили бажання та готовність розпочати процес підготовки і проведення земельних торгів на своїх територіях. Адже вони переконались, що це найбільш ефективний спосіб розпоряджатися тією власністю, яку їм сьогодні надала держава.