У Приютівській громаді погодили фінансування для утримання Приютівської лікарні

  • 880

У Приютівській об’єднаній територіальній громаді турбуються про здоров’я мешканців та намагаються зберегти можливість отримання якісної медичної допомоги в медичних закладах. Й навіть, не зважаючи на відсутність достатнього фінансування сільських лікарень з боку держави, місцевий філіал терапевтичного відділення Олександрійської центральної районної лікарні вдасться зберегти. Адже здоров’я мешканців громади – серед пріоритетних завдань місцевої влади.

Так, за ініціативи голови Приютівської об’єднаної територіальної громади Андрія Коломійцева, після попередніх консультацій з головним лікарем Олександрійської центральної районної лікарні Валентиною Гарагулею, була створена комісія з вивчення можливості продовження функціонування філії терапевтичного відділення Олександрійської районної лікарні у звичному для населення режимі.

З усіх можливих варіантів було обрано найзручніший для людей – збереження лікарні з функціонуванням стаціонарних ліжок та ліжок денного перебування для хворих. Це означає, що замість повного переходу роботи лікарні на денний стаціонар або ж перетворення її у заклад, де б проводилося лише реабілітаційне стаціонарне лікування, люди й надалі матимуть змогу отримувати повноцінну медичну допомогу.

Так, на черговій сесії Приютівської селищної ради, яка відбулася 31 липня поточного року депутатами було підтримано запропонований Андрієм Коломійцевим проект рішення щодо збереження Приютівської лікарні та її фінансування до кінця 2019 року.

Оперативне втручання місцевої влади у ситуацію, дозволить зберегти надбання багатьох десятиліть – Приютівську лікувально-профілактичну установу, в якій медичну допомогу на стаціонарному лікуванні отримують не лише місцеві жителі, але й мешканці навколишніх сіл.