У Кіровоградському ЦРМС проведено навчальний семінар для спеціалістів трудових відносин та кадрового обліку

  • 1659

Фото без описуУ Кіровоградському Центрі розвитку місцевого самоврядування, що створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» було проведено семінар, орієнтований організації діловодства, оформлення відпусток та формування кадрового резерву в об’єднаних територіальних громадах. Участь у групових заняттях на тему «Трудові відносини та кадровий облік в ОТГ» взяли представники громад Кіровоградської області. Зокрема, Приютівську об’єднану територіальну громаду на семінарі представила головний спеціаліст з кадрової роботи Приютівської селищної ради Ірина Рябенька.

Тренером семінару, який проводиться вже вдруге, виступила радник з місцевих фінансів Кіровоградського Центру розвитку місцевого самоврядування Олена Савченко. За її словами: «Існує багато правових колізій між законодавчими документами, які стосуються органів місцевого самоврядування, і які потребують додаткового роз’яснення. Тому такий захід перетворюється на дискусійний майданчик, який допомагає спеціалістам об’єднаних громад в ході обговорень знайти відповіді на хвилюючі питання та обмінятись досвідом».

За результатами семінару переважна більшість фахівців місцевих рад зійшлись на думці, що законодавство про службу в органах місцевого самоврядування застаріло і потребує оновлення.