Представниця Приютівської ОТГ переймала практичний досвід розвитку сталої мобільності в Німеччині

  • 1398

Фото без описуПровідний спеціаліст відділу розвитку території Марина Дячук взяла участь в навчальній поїздці в рамках ініціативи «Підтримка та розвиток сталої мобільності в об'єднаних територіальних громадах» Програми «U-LEAD з Європою», яка проходила 5-9 серпня в місті Магдебург (Німеччина).

Навчальна поїздка спрямована на розбудову партнерських стосунків між центральними, регіональними та місцевими органами влади ЄС та України, а також на забезпечення обміну належним практичним досвідом, який сприятиме місцевому та регіональному розвитку в рамках реформи децентралізації в Україні.

Протягом п’яти днів українська команда представників дев’яти областей відвідала німецькі міста і села, щоб познайомитися з основними принципами сталої мобільності, якої дотримуються органи місцевого самоврядування та жителі громад.

Під час навчальної поїздки представники громад відвідали Міністерство регіонального розвитку та транспорту, управління громадського транспорту землі Саксонія-Анхальт GmbH (NASA), об’єднану громаду Нідере-Берде та місцевого перевізника громадського транспорту БердеБас. Зокрема, відвідали місця у Остербурзі, пов’язані з мобільністю та зустрічались з його мером, який розповів навіщо перейматися громадським транспортом, як визначити потреби місцевого населення у пасажирських перевезеннях та отримати кошти на їх фінансування. По завершенню навчальної поїздки для учасників організатори провели тематичну екскурсію Берліном.

Завдяки участі у навчальній поїздці, представниця Приютівської об’єднаної територіальної громади отримала від німецьких громад поглиблену інформацію про послуги мобільності, розуміння значення послуг мобільності та транспортної доступності, ознайомилась з прикладами кращого досвіду. Поряд з цим, навчальна поїздка дозволить розробити ідеї, які можна буде запропонувати у власній громаді.