Як залучити інвестиції на територію дізнавались представники Приютівської ОТГ

  • 722

Фото без описуКіровоградським Центром розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», було організовано та проведено щорічну «Школу проектного та фінансового менеджменту» для представників ОТГ. Зокрема, Приютівську об’єднану територіальну громаду на семінарі представив начальник відділу розвитку територій Приютівської селищної ради Володимир Гаморя та провідний спеціаліст Марина Дячук.

Як повідомляють на офіційному сайті Кіровоградського ЦРМС, в рамках заходу учасники мали змогу вивчити комплексний підхід до сталого екологічного розвитку громад, розглянути проектний підхід у питаннях розвитку інфраструктури в ОТГ, їх види, проблеми та шляхи вирішення. Головною метою було націлити представників громад на пошук нових додаткових можливостей для розвитку та залучення як державних, так і міжнародних коштів на територію громад.

Так, в рамках Школи, учасники відвідали та перейняли досвід успішно реалізованих проектів Бобринецької та Дмитрівської ОТГ та мали змогу побачити процес розробки проекту від ідеї до фінансування та реалізації.

Своїми враженнями поділилась Марина Дячук, що тренінг для неї був дуже пізнавальним та корисним, адже на прикладі Бобринецької та Дмитрівської громад учасники побачили дійсно як можна мотивувати населення до участі у розвитку території, залученні волонтерів, а також замислилася над впровадженням такого запозиченого у Бобринецькій громаді проекту як «Відкритий мандрівний кінотеатр».