У Приютівській громаді відзначили День Прапора та 28-му річницю незалежності України Вишиванковою ходою та святковим концертом

  • 2095

Фото без опису

                                                                                                                                                    Вирина стежина рідна

                                                                                                                                                    З теплої трави…

                                                                                                                                                    Мати наша – Україна,

                                                                                                                                                    Не забудьте ви.

                                                                                                                                                                       (В.Терен)

 

У п’ятницю, 23 серпня, з нагоди Дня Державного Прапора та 28-ї річниці незалежності України в усіх населених пунктах  Приютівської об’єднаної територіальної громади відбулися урочисті заходи.

Висловити свою вдячність та любов до рідної України, національних традицій та цінностей у Приютівській громаді вирішили Вишиванковою ходою та святковим концертом. Так від центру селища Приютівка з розгорнутим великим синьо-жовтим прапором активні жителі, молодь та діти, виконуючи Державний Гімн, колоною вирушили до Цукрозаводського будинку культури, де і відбулися урочистості  з нагоди національних свят. Підтримали ініціативу організаторів також  учасники АТО та матері загиблих героїв, імена котрих навіки залишаться в нашій пам’яті та нашій історії, як справжніх захисників рідної землі.

Святковий концерт під назвою «Мир над Україною» розпочався з Державного Гімну та урочистого підняття прапору України! Право підняти національний стяг було надане учням навчального закладу та учаснику антитерористичної операції.  Після чого хвилиною мовчання усі присутні вшанували пам'ять героїв Небесної Сотні, військовослужбовців, бійців Національної гвардії та  добровольців, які загинули на сході України – всіх, хто поклав життя за долю, за волю, за незалежність і свободу нашої з вами єдиної України.

«Не одне століття український народ боровся за право мати свою соборну незалежну демократичну державу. Це був нелегкий шлях, проте попри усі труднощі, нам вдалося збудувати власну державу, втіливши мрію багатьох поколінь. І сьогодні ми святкуємо вже 28-й рік народження нашої держави України. Тож нехай це свято вселяє у кожного з нас гордість за нашу країну, об’єднує усіх українців та дарує впевненість у завтрашньому дні! Миру усім нам, мудрості та процвітання рідній землі. Слава Україні!», - привітав усіх присутніх голова Приютівської ОТГ Андрій Коломійцев. З нагоди свята голова громади подяками відзначив активних жителів громади, подякувавши за їх працю на благо громади та життєву позицію. Після офіційної частини, захід продовжився цікавою концертною програмою, організованою місцевими аматорськими колективами. Родзинкою свята стали виступи найменших жителів громади – вихованців дитячого садочку, які вправно танцювали, співали і декламували тематичні вірші.

З метою привернення уваги до екологічної ситуації в Україні, після проведення святкового концерту Молодіжна рада Приютівки провела інформаційну кампанію щодо необхідності сортування сміття, яка проведена у рамках проекту "Давай Зміни" громадської організації Відкритий простір. Кожен охочий мав змогу взяти участь в імпровізованій грі. 

Паралельно урочистості та святкові заходи відбувалися й у інших населених пунктах Приютівської громади. Зокрема, святковим концертом «Україна вишиванка» порадували жителів  Протопопівки. Творча програма з назвою «Моя вишнева Україна» не залишила нікого байдужим у Ізмайлівці, а головківцям підготували святковий тематичний концерт – «Ми діти твої Україно!». Тематичні урочисті заходи також відбулися у Березівці, Войнівці та Костянтинівському старостинському окрузі. Змістовні концертні програми підготували для присутніх аматори художньої самодіяльності, виконавці з місцевих будинків культури.