Вперше у Приютівській громаді відбулась освітня (не)конференція міні-EdCamp

  • 1770

Фото без описуСьогодні, 27 серпня, у Цукрозаводському закладі середньої освіти І-ІІІ ст. відбулась регіональна (не)конференція міні-EdCamp «Освіта у громадах». EdCamp – це сучасний майданчик для відкритого обміну досвідом, співпраці та об’єднання педагогів у громаді. Тож задля вирішення спільних завдань у новому дискусійному форматі взяли участь близько 50 учасників з різних населених пунктів Приютівської об’єднаної територіальної громади. Зокрема, представники громади, керівники шкіл та садочків, заступники директорів та батьки.

З вітальним словом до присутніх звернулися голова Приютівської об’єднаної територіальної громади Андрій Коломійцев та директор комунальної установи «Центр обслуговування навчальних закладів та установ освіти» Приютівської селищної ради Світлана Михайленко. У промові очільник громади окреслив основні перспективи розвитку освітньої сфери громади, відзначив нелегку працю педагогів, працівників дошкільної освіти. Поряд з цим, Андрій Олександрович зазначив, що наразі є всі можливості для впровадження якісних змін на території громади у сфері освіти.

Програма заходу вразила присутніх своєю насиченістю, різнобарв'ям, комфортною атмосферою та позитивом.Інформативні тренінги «Кейси успішних ОТГ» та «Освіта в руках громад: чи можливі зміни?» для керівників закладів освіти провели директор КУ «Центр обслуговування навчальних закладів та установ освіти» Світлана Михайленко та тренер з питань децентралізації та муніципальних послуг Кіровоградського ЦРМС Оксана Нечепорук. Поряд з цим, в сусідній аудиторії експерт дослідження НУШ та впровадження реформи «Нова українська школа» Гюльнара Лубенець провела цікавий тренінг для заступників на тему «Професійне зростання вчителів у НУШ». Дізнатись більше про реформи в освіті допомогла батькам відверта розмова на тему «Реформи в освіті — страх чи перспектива» з заступником Приютівського селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Іриною Чемерис та практичним психологом Анною Ремезовою.

Захід проходив у цікавому дискусійному форматі, надав освітянам за короткий час отримати максимум корисної інформації: «Якою має бути нова українська школа?», «Яка нова роль педагога в сучасному світі?», «Які вони – професії майбутнього?», «До чого готувати дітей вже сьогодні?» та ін.

Зазначимо, що ініціатива EdCamp народилася в 2010 році в США. Американські вчителі вирішили створити альтернативний державному спосіб підвищення кваліфікації та професійного розвитку педагогів. З того часу рух EdCamp поширився в 28 країнах світу. Україна однією з перших приєдналася до американської ініціативи. У Приютівській об’єднаній територіальній громаді подібний захід проводився вперше, але в майбутньому (не)конференція міні-EdCamp стане ще масштабнішою.