Громадський радник з Приютівської ОТГ дізналась про особливості надання допомоги постраждалим від домашнього та гендерно зумовленого насильства

  • 602

Фото без описуЗ 9 по 10 вересня, у правовому клубі «PRAVOKATOR Одеса» проводився тренінг під назвою «Особливості надання допомоги постраждалим від домашнього та гендерно зумовленого насильства», спрямований на вміння ідентифікувати прояви насильства та оволодіння навичками спілкування з постраждалими особами.

У заході взяли участь фахівці системи надання безоплатної правової допомоги, зокрема завідуюча Протопопівською бібліотекою-філією Ніна Лазаренко у якості громадського радника. Учасники навчалися ідентифікувати постраждалих, реагувати на випадки домашнього насильства з увагою до особливостей спілкування з постраждалими особами та урахуванням змін в законодавстві.

Результатом роботи стало вдосконалення знань учасників тренінгу в сфері законодавства, а саме - більш детально розглядався Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству». Цей Закон визначає організаційно-правові засади запобігання та протидії насильству, основні напрями реалізації державної політики у цій сфері, спрямовані на захист прав та інтересів осіб, які постраждали від такого насильства.