Шинкарі та шинкарки радо зустрічали гостей на святкування Дня села у Березівці

  • 955

Фото без описуУ суботу, 14 вересня, мешканці та гості села Березівка Протопопівського старостинського округу відзначили День села — «І хлібом, і цвітом, і прадідом — дідом гріє душу село…».  Біля Березівського сільського будинку культури, де проходило святкування, було зорганізовано чимало цікавих локацій — шинки, виставки, фотозони, конкурси, горки, батути, майстер-класи для дітей та багато іншого.

В цей день, гостей свята привітно зустрічали шинкарі та шинкарки у вишиванках в своєму шинку, які всіх охочих пригощали українськими народними стравами та напоями. Незвична конкурсно-розважальна програма «Сільський шинок» вперше проводилась у Приютівській об’єднаній територіальній громаді. Програма складалась із вимірювання ваги найбільших овочів (картоплі, моркви, капусти та кабаків), зокрема визначення найкращих шинків в різних номінаціях.

З метою привернення уваги до екологічної ситуації в Україні, Молодіжна рада Приютівки в цей час провела інформаційну кампанію у рамках проекту «Давай Зміни» громадської організації Відкритий простір, щодо необхідності сортування сміття. Кожен охочий мав змогу взяти участь в імпровізованій грі.

Урочиста частина святкувань розпочалася в приміщенні будинку культури з привітань голови Приютівської об’єднаної територіальної громади Андрія Коломійцева та в.о. старости Протопопівського старостинського округу Оксани Клочко, котрі наголосили про важливість свята, яке об’єднує всіх хто любить своє село, тих людей, чиєю працею воно створювалось. Не оминули увагою на святі почесних жителів Березівки за різними номінаціями та вручили подарунки. Зокрема, директор компанії «Агродар ЛТД» Володимир Мірошніченко відзначив кращих працівників сільськогосподарського виробництва.

Цікава та насичена концертна програма була передбачена від колективів «Березівчанка» Березівського будинку культури та «Надія» Цукрозаводського будинку культури, гурту «Стожари» Костянтинівського будинку культури, хору «Перлина степу» та гурту «Криниченька» Протопопівського Центру культури і дозвілля.

Не залишилися й без розваг наймолодші відвідувачі свята, для яких виступали дитячі аніматори, а також проводились цікаві ігри та конкурси, поряд із цим дітвора розважалась на гірках та батутах. Завершилося свято святковою дискотекою для молоді.