У Приютівській громаді відбувся «Ярмарок крафтових виробів»

  • 1574

Фото без описуСьогодні, 21 вересня, у Войнівці відбувся «Ярмарок крафтових виробів», що проводився в рамках Програми «Малі міста – великі враження» від Міністерства культури, молоді та спорту України.

У цей день, виробники та продавці крафтових виробів з Кіровоградської, Полтавської, Черкаської та Дніпропетровської областей приїхали презентувати особливі творіння, в яких передавали національний колорит та українські традиції. Зокрема, тонкі орнаменти рушників і сорочок, різьблені дерев’яні шкатулки, вишукані авторські прикраси та стильні аксесуари, а також безліч інших різних цікавинок.

Вітальним словом зі сцени, один з наймасштабніших проектів району та області, відкрив голова Приютівської об’єднаної територіальної громади Андрій Коломійцев.

«Сьогодні для Приютівської громади й кожного з нас важливий день. Такий масштабний захід проводимо вперше. Ми й надалі будемо проводити свята крафтових виробів на території Приютівської громади, адже ярмарок — це можливість для народних умільців показати свої вироби, а покупцям знайти щось незвичайне й цікаве. Це великий досвід для нашої громади та області залучати кошти на проведення таких великих заходів, який проводиться за підтримки й фінансується переважно коштом держбюджету. Бажаю, щоб сьогодні нам сприяла погода для чудового настрою й гарного проведення свята. Щоб кожен з нас отримав позитивні емоції від перебування у Войнівці. Всіх зі святом!» – звернувся до всіх присутніх очільник Приютівської ОТГ».

Далі, з нагоди 256 річниці створення Войнівки відбулося нагородження поважних жителів села, талановитої молоді та селян, що внесли вагомий внесок у розвиток та життя громади. Вітання, побажання гарного настрою й чудового відзначення свята, плавно перейшли до святково-розважального концерту з веселими та захоплюючими виступами від аматорських колективів Приютівської об’єднаної територіальної громади, Олександрійського коледжу культури і мистецтв, Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру М.Л. Кропивницьокого та концертної організації з Кривого Рогу «Арт-Позитив».

Протягом дня на заході проходили веселощі, розваги, конкурси, змагання, відбулася лотерея з конкурсами та розіграшами цінних подарунків. Паралельно з цим, гості змогли придбати красиві та креативні речі й вироби, що вражали невичерпною вигадливістю та  нагадуватимуть про цей день, про цю незабутню мить. Зокрема, мали змогу скуштувати та придбати різні смаколики — унікальні сорти сиру, вина, солодкого, як сонце меду, а також спробувати унікальну українську кухню.

А ввечері на гостей ярмарку чекала особлива подія – виступ українського рок-гурту «Kozak System» («Козак Сістем»), який постійно представляє Україну на європейських та світових музичних фестивалях. Поряд із цим, на головній сцені ярмарку виступили відомі учасники українських телешоу «Україна має талант» та «Х-Фактор».