Мобільний культурний центр «Гуртобус» побував у Протопопівці

  • 574

У неділю, 29 вересня, подвір’я адміністративної будівлі КУ «Центр культури і дозвілля» Приютівської селищної ради (колишній Протопопівський сільський будинок культури) перетворилося на справжній культурний простір для творчості.

Під час перебування Гуртобуса у Протопопівці, для усіх бажаючих діяла цікава програма заходів: шовкографія та складання Міської Книги, антропологічне варіння місцевого борщу, презентація та обговорення фільму Старобільські портрети куратора Клеменса Пула, воркшоп з кураторської справи в польових умовах та кінопоказ під відкритим небом. Зокрема, всередині Гуртобуса діяла виставка, мобільна бібіліотека, інтерактивиний проект Відеолисти від міста до міста, готування Suntea — чаю, що подорожуватиме в наступний населений пункт та багато іншого.

Гуртобус — новий проект «IZOLYATSIA. Platform for Cultural Initiatives», створений у співпраці з Посольством Сполучених Штатів Америки в Україні. Мандрівний автобус подорожує від одного населеного пункту до іншого, та стає платформою для співпраці між митцями та місцевими громадами, локацією для проведення партнерських культурно-мистецьких заходів.