Перше ОСББ у Приютівській громаді отримає кредит на утеплення

  • 1103

Фото без описуНа сьогодні, однією з форм правління будинку, яка досить ефективно себе зарекомендувала – є ОСББ (об'єднання співвласників багатоквартирного будинку). Головною особливістю ОСББ є те, що така форма дозволяє забезпечити ефективний контроль над витратами, платіжками, проводити заходи з енергоефективності, колегіально приймати рішення і втілювати їх у життя.

У Приютівській ОТГ мешканці багатоповерхових будинків неодноразово мали змогу переконатися в економічній доцільності створення проекту ОСББ, дізнатись від координаторів загальну інформацію про об'єднання власників житлових та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку, а також особливості функціонування фонду енергоефективності. Зокрема, під час семінарів визначали можливих бенефіціарів ОСББ та способи залучення коштів з місцевого та обласного бюджету.

Наразі у Приютівській об’єднаній територіальній громаді створено одне ОСББ. Жителі двоповерхового будинку у селищі Приютівка об’єднались і тепер разом, спільними зусиллями співвласників дбають про благополуччя свого будинку. Крім цього, вони успішно беруть участь у програмі фінансової підтримки від Фонду енергоефективності України щодо реалізації своїх енергоефективних проектів та участі в різноманітних грантових проектах.

Дана програма передбачає надання об’єднанню співвласників багатоквартирного будинку «СТІЛЬФ» фінансової підтримки у розмірі 220 тис. грн на облаштування сучасного «теплого» даху з енергоефективних панелей. З поверненням кредитних коштів у мешканців будинку 2, пров. Береговому не мають виникнути клопоти. Адже, вони отримають стовідсоткову компенсацію за програмою енергоефективності — 66 тис. грн з боку місцевого бюджету, 66 тис. грн — з обласного. Ще частину коштів, 88 тис. грн компенсує державна програма кредитування.

Приютівська селищна рада своїми діями буде й надалі цілеспрямовано відстоювати інтереси громади щодо створення «ОСББ» та всіляко їх підтримувати. Крім того, надаватимуться юридичні консультації, організовуватимуться тренінги щодо процесу створення ОСББ, системи управління будинком, ведення документації тощо.

За додатковою інформацією щодо створення ОСББ телефонувати за номером 05235-64389 або звертатися безпосередньо до селищної ради за адресою: смт Приютівка, вул. Шкільна, буд. 4.