У Приютівській громаді відзначили Міжнародний день людей похилого віку та День ветеранів

  • 1143

Фото без описуДругий місяць осені традиційно починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначають Міжнародний день людей похилого віку та День ветеранів. Цей день – не лише слушна нагода пильніше придивитися до проблем найстарших представників громади, а й можливість для кожного згадати нашу історію, вшанувати людей елегантного віку і ветеранів – тих, хто найбільше потребує допомоги та уваги від нас з вами.

Тож з нагоди вшанування людей похилого віку та відзначення Дня ветерана у Приютівській об’єднаній територіальній громаді проводились консультативно роз’яснювальні роботи серед людей похилого віку щодо їх соціального захисту, пенсійного забезпечення, державної соціальної допомоги, надання пільг та соціальних послуг. Працівники соціальної сфери відвідували ветеранів війни, людей похилого віку за їх місцем проживання та вручали стареньким подарункові набори.

Зокрема, у сільських будинках культури відбулися святкові заходи для поважних жителів сіл, а пісні та вірші були найкращим вітанням поважним односельчанам. Свої слова привітання висловили і аматори сцени, які подарували для гостей святкові концерти.

На завершення людей частували смачними стравами, запашними пирогами та солодкими напоями. В ході нетрадиційного спілкування за святковим столом, лунали спогади прожитих років, які символізують самовіддану працю, відданість рідному краю. Пенсіонери отримали багато задоволення та позитивних емоцій.