У Кіровоградському ЦРМС представників освітньої галузі ознайомили з методами врегулювання конфліктних ситуацій

  • 606

Фото без описуУ Кіровоградському Центрі розвитку місцевого самоврядування для представників освітньої галузі громад області було проведено семінар на тему «Методи врегулювання конфліктів та навички проведення переговорів для U-LEAD’ерів освіти» (U-LEAD’ери освіти – це проект щодо підготовки когорти висококваліфікованих керівників у галузі освіти). Зокрема, Приютівську об’єднану територіальну громаду на семінарі представила директор КУ «Центр обслуговування навчальних закладів та установ освіти» Світлана Михайленко.

Перед представникам навчальних закладів громад Кіровоградської області виступали директор Кіровоградського ЦРМС Олег Яременко, радник з питань децентралізації в секторі освіти Програми «U-LEAD з Європою» Дмитро Якимчук, тренер із багаторічним досвідом Олег Овчаренко, радниця з питань муніципальних послуг Кіровоградського ЦРМС Оксана Нечепорук.

Фахівців, що майже щодня працюють в напруженому та конфліктному середовищі, тренери ознайомили з інструментами врегулювання ситуацій, що об'єктивно містить явні передумови для конфлікту. Поряд із цим, розглянули учасники заходу і застосування ненасильницької комунікації, яка є практичним інструментом комунікації, що був розроблений Маршаллом Розенбергом. Практичні вправи дали змогу випробувати нові інструменти у вирішенні конфліктів, налагодженні діалогу між всіма зацікавленими сторонами.

Даний тренінг дуже гарно сприйняли представники освітньої галузі Кіровоградської області і висловили побажання в подальшому проводити подібні тренінги частіше.