Приютівська селищна рада замовить послуги енергосервісу для будівель навчальних закладів

  • 1099

Фото без описуОргани місцевого самоврядування, які дбають про ефективне використання ресурсів, активно впроваджують енергоефективні заходи. Одним із механізм, завдяки якому об’єднані територіальні громади можуть зробити будівлі своїх комунальних закладів більш енергоефективними — скористатись послугами приватних енергосервісних компаній (ЕСКО).

Тож, з метою впровадження енергозберігаючих механізмів, скорочення споживання та витрат на оплату паливно-енергетичних ресурсів, Приютівською селищною радою оголошено тендери на замовлення енергосервісу будівель Користівського ліцею та Цукрозаводського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – заклад позашкільної освіти.

Головна перевага енергосервісу — інвестор за власний кошт запроваджує комплекс енергозберігаючих заходів, а прибуток отримує потім за рахунок зекономлених на комунальних послугах коштів. Оплата за договорами здійснюватиметься за рахунок суми скорочення витрат замовника порівняно з витратами, які були б здійснені за відсутності енергосервісу, на оплату паливно-енергетичних ресурсів за відповідний період на підставі цін (тарифів), що діяли у період, за який здійснювалась оплата.

Для Приютівської селищної ради цей сервіс дозволить знизити енергоспоживання вказаних будівель, а отже заощадити кошти з місцевого бюджету в майбутньому. Зокрема, використання енергозберігаючих механізмів в громаді спонукає і мешканців до ощадливості та раціонального використання ресурсів, а також покращує привабливість громади, її інвестиційний клімат, дозволяє громаді залучити додаткові кошти.