Відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

  • 830

Фото без описуСьогодні, 6 листопада, у Приютівській селищній раді відбулося засідання членів комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На засіданні були розглянуті питання «Про попередження інфекційних хвороб» та «Про запобігання випадкам переохолодження та надання допомоги населенню».

За результатами обговорення першого питання порядку денного, комісією було затверджено план організаційних та протиепідемічних заходів, спрямованих на попередження поширення інфекційних хвороб. Зокрема, надані рекомендації в.о. старост старостинських округів щодо проведення дератизаційних заходів на прилеглих до водойм територіях, посилення контролю за дотриманням чинного законодавства у сфері поводження з твердити побутовими відходами, проведення робіт щодо недопущення формувань несанкціонованих сміттєзвалищ та ін.

Що стосується питань запобігання випадкам переохолодження та надання допомоги населенню, в усіх старостинських округах, селищній раді, у разі значного погіршення погодних умов, вирішено організувати додаткові пункти обігріву населення в будівлях з цілодобовим перебуванням персоналу (сільські ради, медичні амбулаторії, фельдшерські пункти тощо, приміщення яких опалюються та мають телефонний зв’язок), подвірний обхід населених пунктів, розробити реєстр найбільш уразливих верств населення для організації своєчасного надання їм допомоги в зимовий період та ін.

Зокрема, члени комісії звернули увагу на необхідності проведення інвентаризації снігоприбиральної та інженерної техніки, незалежно від форм власності, яка може використовуватись для прибирання снігу та буксирування транспортних засобів.