Співробітники органів місцевого самоврядування навчались особливостям співпраці з міжнародними партнерами

  • 662

Фото без опису4 листопада 2019 року в Одеському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України відбувся дводенний навчальний модуль «Зовнішня політика України та особливості співпраці з міжнародними партнерами», організований спільно з Дипломатичною академією України імені Геннадія Удовенка при МЗС України. Учасниками заходу стали співробітники Вінницької, Кіровоградської, Миколаївської, Одеської, Харківської, Чернівецької обласних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування, задіяних у сфері зовнішніх зносин та співробітники інституту. Зокрема, до участі у семінарі була запрошена керуючий справами виконавчого комітету Приютівської селищної ради Вікторія Косяк.

Навчальний модуль відкрили директор ОРІДУ НАДУ при Президентові України Микола Іжа та заступниця директора Дипломатичної академії України при МЗС Євгенія Габер. Микола Іжа у вітальній промові підкреслив, що цей захід є першим етапом реалізації Угоди про співробітництво між інститутом та Дипломатичною Академією та подякував пані Габер за ініціативу щодо партнерства між установами. Керівник закладу також наголосив на актуальності навчальної програми для працівників органів публічної влади задля розуміння геополітичної ситуації та основних засад зовнішньої політики України. В свою чергу Євгенія Габер привітала учасників семінару, подякувала за можливість реалізовувати спільні проекти на базі інституту та побажала продуктивної роботи.

Впродовж навчального модулю зі слухачами працювали член правління Ради зовнішньої політики «Українська призма», головний редактор журналу UA:Ukraine Analytica, голова правління ГО «Сприяння міжкультурному співробітництву» Ганна Шелест, експерт зі стратигічних комунікацій та публічної дипломатії Наталія Немилівська, заступник директора Дипломатичної академії України Євгенія Габер, провідний фахівець Регіонального відділення Дипломатичної академії в Одесі, викладач авторського курсу з дипломатичного етикету та протоколу Дарія Асташенкова.

Метою дводенного навчального модулю стало навчання публічних службовців навичкам стратегічних комунікацій, реалізації міжнародних проектів, проведення міжнародних заходів на високому рівні та інше. За результатами навчального модулю слухачам видали відповідні сертифікати Дипломатичної академії України.