У Приютівській бібліотеці-філії проведено конкурс-вікторину «Мово моя, душа голосна України»

  • 954

Фото без описуДень української писемності та мови - свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада, починаючи з 1997 року. За православним календарем — це день вшанування пам’яті Преподобного Нестора – Літописця-послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія.

З метою популяризації української писемності та мови в Приютівській бібліотеці – філії був проведений конкурс-вікторина: «Мово моя, душа голосна України». Завідувач бібліотеки - філії Н. Солдатенко ознайомила присутніх на заході учнів 5-го класу Цукрозаводського ЗЗСО І-ІІІ ступенів ЗПО з історією свята, поглибили знання про Нестора Літописця, його внесок у становлення та розвиток української мови. Спонукала дітей більше дізнаватися про життєпис української мови, виховувала любов до рідної мови, шанобливе ставлення до історичних постатей. Також діти були активними і демонстрували свої знання в конкурсах: «Розминка», «Поєдинок капітанів», «Скоромовка язика не ламає, а вимови навчає», «Хто швидше?» та вікторинах.

Зокрема, переглянули відео: «День української писемності та мови», прослухали вірші про українську мову. Також, увазі користувачів також запропоновано книжкову виставку: «Там де живе рідна мова,живе український народ», на якій були представлені книги: «Апостол» упорядник О.Ю. Храмов, «Кириличні рукописні книги» каталог Т.І. ХІ-ХVІ ст. та інші.