Відбулося перше засідання робочої групи щодо розробки Стратегії розвитку освіти громади

  • 1136

Фото без описуСьогодні, 13 листопада, у конференційному залі Будинку футболу відбулося засідання робочої групи щодо організації та підготовки пропозицій з розробки Стратегії розвитку освіти Приютівської об’єднаної територіальної громади.

На засідання були запрошенні суб’єкти освітнього процесу: керівництво громади, директори шкіл та керівники закладів дошкільної освіти, голови батьківських комітетів шкіл і дитячих садків.  Спікерами засідання стали директор КУ «Центр обслуговування навчальних закладів та установ освіти» Світлана Михайленко, радник з питань муніципальних послуг Кіровоградського ЦРМС Оксана Нечепорук та радник з питань регіонального розвитку Денис Абрамов Кіровоградського ЦРМС.

Мету та завдання  Стратегії окреслив голова Приютівської громади Андрій Коломійцев: «Бачення майбутньої системи освіти в Приютівській об’єднаній територіальній громаді дозволить більш ефективно вирішувати нагальні питання. Для цього й розроблятиметься стратегія розвитку освіти. Але для її формування необхідно напрацювати спільне бачення, зрозуміти, до чого ми прагнемо. Це можливо через спілкування не тільки освітян між собою, але й з батьками, учнями, керівниками шкіл, селищною радою. Головне завдання стратегії розвитку освіти - це  якісні зміни».

Також виступила Ірина Чемерис, яка окреслила основні перспективи розвитку освітньої сфери громади та важливість розробки Стратегії розвитку освіти на наступні роки.

В ході засідання учасники мали змогу почути фахівців Кіровоградського центру розвитку місцевого самоврядування, дізнатися про сам процес стратегічного планування розвитку освіти в громаді, ухвалення рішення про розробку стратегії та створення робочої групи, оцінку ситуації, збір даних та підготовку операційних завдань. Зокрема, оцінили ризики Стратегії та зупинилися на її широкому висвітленню та обговоренню серед населення.