Андрій Коломійцев взяв участь в обговоренні питань земельної реформи

  • 562

Фото без описуМинулого тижня, у Кіровоградській обласній державній адміністрації відбулася відеоконференція з обговорення питань земельної реформи.

Під керівництвом заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького відбулася відеоконференція з регіонами, під час якої обговорили питання про хід земельної реформи, зокрема відповідні проекти законів щодо обігу земель сільськогосподарського призначення, прийняті у першому читанні Верховною Радою.

У режимі онлайн в конференції взяли участь заступник голови облдержадміністрації Сергій Осінський, начальник управління агропромислового розвитку ОДА Сергій Коренюк, а також керівництво Головного управління Держгеокадастру в області. Зокрема, до участі в обговореннях питань земельної реформи був запрошений голова Приютівської об’єднаної територіальної громади Андрій Коломійцев.

Відеоконференція проводилася з метою інформування посадовців, відповідальних за земельні питання в регіонах, та керівників сільських і селищних рад про основні зміни, які буде внесено до земельного законодавства. Заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький, презентував проект закону № 2194 "Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин" та проект закону № 2195 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони".

Після відеопрезентації відбулося обговорення нововведень. Представники Міністерства відповіли на запитання учасників конференції, вислухали пропозиції та зауваження, які буде узагальнено та подано на розгляд до парламенту.

За матеріалами: Кіровоградська обласна державна адміністрація