Представниця Войнівського ЗЗСО взяла участь в тренінгу, що відбувся за підтримки Посольства США в Україні

  • 891

Фото без описуПротягом 3-4 грудня за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні та ГО Волонтерський Рух «Спільна допомога», відбулися тренінги для шкільних вчителів на тему «Інклюзивна реформа шкільної освіти в Україні: впровадження найкращих світових практик».

Захід відбувся в рамках підтримки нової шкільної реформи Міністерства освіти та науки Україні, яка була розпочата у вересні 2018 року і націлена на зміну програми навчання в середній школі, з включенням до неї інклюзивної освіти, критичного мислення, диференціації, управління поведінкою та інтегрованих уроків.

Варто відзначити, що із 653 заявок на участь було визначено 40 переможців з усієї України. Зокрема, одною з найбільш вмотивованих виявилася заступник директора Войнівського закладу загальної середньої освіти I-III ступенів Приютівської селищної ради Анна Павліщева.

В ході двох 12 годинних тренінгів, які проводили провідні фахівці Наталія Софій та Юлія Найда, викладачі середніх шкіл України, змогли отримати нові практичні навички щодо впровадження успішних інклюзивних практик, апробованих в Україні та США, в свою навчальну діяльність. Після цих тренінгів, їх учасники зможуть провести власні скорочені міні-тренінги для своїх колег.