У Приютівській громаді триває реконструкція мереж вуличного освітлення

  • 854

Цього разу сучасні світлодіодні LED-світильники почали встановлювати у селищі Приютівка в рамках реалізації інфраструктурної субвенції. Зокрема, до встановлення були визначені проспект Дружби, вулиці 1-го травня, Чкалова, Гагаріна, Вільна та Шосейна, провулки Гагаріна та Вільний. Попередній стан освітлення на вказаних вулицях оцінювався як незадовільний, оскільки були ділянки, що взагалі не освітлювались.

Загалом буде змонтовано 34 світлодіодних LED-світильників потужністю 50 Вт. Крім цього, виконавець проекту має додатково встановити ще 4 опори.

«Світлодіодні лампи є найоптимальнішим варіантом вуличного освітлення. Такі світильники – енергоощадні, оскільки лампа зі світлодіодів, у порівнянні з лампами розжарювання, споживає у 20 разів менше електроенергії. Тож вуличне освітлення нашого селища за рахунок LED-світильників стає: вигіднішим, надійнішим і якіснішим» – наголосила секретар Приютівської селищної ради Вікторія Лисенко.

Нагадаємо, реконструкція мереж вуличного освітлення у Приютівській об’єднаній територіальній громаді розпочалась з лютого місяця 2019 року та визначена у стратегії розвитку ОТГ на 2019 – 2023 роки. За цей час, роботи з модернізації мережі зовнішнього освітлення із застосуванням енергозберігаючих технологій проводились у кожному старостинському окрузі.