На Кіровоградщині, зокрема в Приютівській ОТГ розпочали свою роботу поліцейські офіцери громади

  • 952

Фото без описуСьогодні, 7 грудня, у Кропивницькому на площі Героїв Майдану урочисто вітали з випуском правоохоронців, які працюватимуть на території ОТГ області. В цей день, голова Приютівської об’єднаної територіальної громади Андрій Коломійцев отримав сертифікат учасника проєкту «Поліцейський офіцер громади», а поліцейські офіцери Протопопівської поліцейської станції ключі від новенького службового автомобіля «Renault Duster».

З випуском поліцейських привітали голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрій Балонь, заступник Голови Національної поліції України Олександр Фацевич, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, міський голова Кропивницького Андрій Райкович, начальник ГУНП в Кіровоградській області Роман Козьяков та ін.

Вітаючи керівників органів місцевого самоврядування та поліцейських офіцерів громад, голова облдержадміністрації відзначив, що реалізація проекту «Поліцейський офіцер громади» свідчить, що реформа децентралізації все більше набирає обертів і наближається до свого логічного завершення.

«Переконаний, що новітнє технічне забезпечення поліцейських дасть їм можливість повноцінно виконувати всі завдання і обов’язки. Мешканці громад мають відчувати свою захищеність», - наголосив голова облдержадміністрації.

Після вручення сертифікатів та ключів від службового транспорту керівництво Національної поліції України та керівництво області поспілкувалися із головами ОТГ та поліцейськими громад.

Нагадаємо, поліцейські офіцери громади пройшли 3- місячний поглиблений курс підготовки на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, де опанували знання та кращі європейські практики у напрямку комунікації з громадою. За тим, на території ОТГ Дніпропетровщини, під пильним наглядом колег і наставників, пройшли 1-місячний курс стажування.