Приютівська ОТГ єдина серед громад в Кіровоградській області, де профінансовані програми здешевлення «теплих» кредитів

  • 882

Фото без описуЗа 5 років дії Урядової програми «теплих» кредитів її учасниками стали майже 730 тисяч родин, які впровадили заходи з енергоефективності. Протягом 2019 року продовжується особливо високий попит саме серед ОСББ. Фактично за 8 місяців цього року понад 2350 ОСББ скористалися Програмою. Такий попит зумовлений, в т.ч. завдяки запровадженню місцевих програм співфінансування «теплих» кредитів, кількість яких за останні 5 років зросла майже у 60 разів, а їх фінансування з місцевих бюджетів у близько 40 разів.

Примітно, що Приютівська об’єднана територіальна громада виявилася єдиною серед ОТГ в Кіровоградській області, де профінансовані програми здешевлення «теплих» кредитів. Нагадаємо, мешканці ОСББ «СТІЛЬФ» (смт Приютівка, пров. Береговий 2) успішно брали участь у програмі фінансової підтримки від Фонду енергоефективності України щодо реалізації «теплого» даху. Дана програма передбачає надання фінансової підтримки у загальному розмірі 220 тис. грн. з боку місцевого бюджету та обласного. Ще частину коштів компенсує державна програма кредитування.

Наразі об’єднання співвласників багатоквартирного будинку за підтримки Приютівської селищної ради вже реалізувало проект на облаштування сучасного «теплого» даху з енергоефективних панелей. В ході реалізації проекту, ОСББ отримало супровід та консультації від фахівців, як в процесі підготовки документів, так і під час проведення робіт.

Приютівська селищна рада своїми діями буде й надалі цілеспрямовано відстоювати інтереси громади щодо створення «ОСББ» та всіляко їх підтримувати у фінансовому плані, адже Урядова програма «теплих кредитів» діятиме і у 2020 році.