У Приютівській громаді почали майструвати будинки-годівниці для лебедів

  • 994

Фото без описуЛебеді – птахи перелітні, взимку вони відлітають в теплі краї. Проте, нерідко стурбовані мешканці селища Приютівка та села Войнівка спостерігають перебування лебедів у зимовий період на водних об’єктах. Причини і мотиви такої поведінки птахів різні.

«Велику роль зіграла зміна клімату, що супроводжується теплими зимами. Деяка частина водоплавної птиці, в тому числі лебеді, які занесені до Червоної книги залишаються на зимівлю і не відлітають в теплі краї. Не відлітає і ослаблена, хвора частина лебедів. Наразі на водних об’єктах поблизу Приютівки спостерігається близько 50 особин з роду водоплавних птахів» — розповів завідувач дільниці ветеринарної медицини комунального підприємства «Водолій» Денис Савченко.

Працівники КП «Водолій» Приютівської селищної ради вже почали майструвати спеціальні будиночки-годівнички, які невдовзі будуть встановлені у місцях великого скупчення водоплавної птиці. Про місця закріплення будиночків на водоймах буде повідомлено додатково, щоб місцеві активісти допомагали підгодовувати птахів.