У Приютівській громаді долучилися до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

  • 518

Фото без описуЩороку в Україні, як і у всій Європі, з 25 листопада по 10 грудня проходить Всеукраїнська акція: «16 днів проти насильства». До акції долучилися

Прояви насильства супроводжують людство з давніх-давен. Упродовж тисячоліть одна людина кривдить іншу, чинить насильство щодо неї. Іноді не усвідомлюємо, що втягнуті в коло насильства, бо можемо не знати, що певні насильницькі акти щодо нас порушують права, честь та гідність, не знаємо своїх прав, того, як можна захистити себе.

Саме тому члени Молодіжної ради селища Приютівка: К. Бацман, А. Данилова, Г. Мостова та завідуюча Приютівської бібліотеки-філії Н. Солдатенко долучилися до Всеукраїнської акції та провели тренінг: «Скажемо насиллю – «STOP»! Присутні на тренінгу учні 9-х класів Цукрозаводського ЗЗСО І-ІІІ ступенів та Користівського ліцею мали можливість  завдяки запропонованим вправам визначити суть поняття насильство, його види  та прояви, хто може здійснювати насилля та ін.

Під час вправи присутніх ознайомили із роботою, функціями служб, що  можуть допомогти їм у захисті прав. Учасники називали установи, до яких вони можуть звернутися за допомогою в разі ситуації насилля.