У Приютівській громаді створять громадські пункти здоров’я

  • 958

Фото без описуВ Україні продовжується реформа системи охорони здоров’я. Зокрема, у Приютівській об’єднаній територіальній громаді в рамках цієї реформи оптимізують первинну ланку медичної допомоги. Безпосередньо зараз відбувається приведення назв закладів первинної ланки у відповідність до затвердженої мережі.

Тож, враховуючи звернення головного лікаря комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги Олександрійського району Кіровоградської області» Олександра Гірника, депутати Приютівської селищної ради погодили проведення оптимізації мережі частини фельдшерсько-акушерських пунктів рішенням сесії від 17 грудня 2019 року №484 «Про надання погодження оптимізації мережі фельдшерсько-акушерських пунктів».

Дане рішення надасть можливість Центру первинної медико-санітарної допомоги Олександрійського району Кіровоградської області провеcти оптимізацію мережі фельдшерсько-акушерських пунктів шляхом приєднання: ФАПу с. Костянтинівка до Бутівської АЗПСМ, а також ФАПів с. Піщаний Брід та с. Пустельникове до ФАПу с. Ізмайлівка. Замість ФАПів в даних населених пунктах у тих же будівлях будуть діяти громадські медичні пункти.

У свою чергу, Приютівська селищна рада продовжує працювати над створенням належних умов та мотивуванням лікарів надавати якісну медичну допомогу в сільській місцевості. Тож незважаючи на зміни в процесі оптимізації, мережа закладів охорони здоров’я у населених пунктах Приютівської ОТГ буде збережена та продовжить працювати у звичному для населенні форматі під новими назвами «Громадські пункти здоров’я».

Як показала практика, багато громадян занепокоєні змінами, що відбуваються в медицині, проте місцева влада теж зацікавлена у якісному обслуговуванні населення та прикладає у даному напрямку максимум зусиль.